Mobirise

Ook een Kwaaitaal vloer?

Voor de aanvraag van een specialistisch onderzoek vult u hiernaast het opdrachtformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Wat is een Kwaaitaal vloer? 

Wat is een Kwaaitaal vloer

Kwaaitaal vloeren zijn opgebouwd uit een betonnen drukboog en 2 draagribben met daarin de staalwapening die zorgt voor de draagkracht van het betreffende vloerelement.

De wapening is vooral bedoeld om de trekkracht in het beton op te nemen. Die trekkrachten treden veelal onder in de systeemvloer op, daarom bevindt zich daar dan ook de meeste wapening. Door de calciumchloride roest de wapening weg en kunnen de trekkrachten niet meer voldoende worden opgenomen.

Door het corrosieproces zet de wapening uit en drukt het omliggende beton stuk. De draagkracht van de ribben neemt af en de Kwaaitaal vloer kan bezwijken. Het probleem wordt ook wel "betonrot" genoemd. Het is duidelijk dat deze betonschade de veiligheid en het functioneren van de begane grondvloer negatief beïnvloedt.
Op den duur kan dit leiden tot te grote doorbuiging en voortijdig plotseling bezwijken van de Kwaaitaal vloer. De Kwaaitaal vloer voldoet dus niet meer aan de verwachte en ontworpen levensduur van vijftig jaar.

Uit dit CUR-onderzoek blijkt dat betonschade mogelijk is bij 110.000 Nederlandse woningen. In 75 procent van de gevallen hoeft de vloer echter niet te worden versterkt: hiervan zijn bij 48 procent geen en bij 27 procent wel schadeverschijnselen waargenomen, maar niet zodanig dat in de komende 25 jaar versterking van de vloer nodig is of zal zijn. Bij 25 procent van de vloeren moeten nu of op termijn wél maatregelen worden genomen.

Betonschade aan een Kwaaitaal vloer kan optreden in woningen die gebouwd zijn tussen 1965 en 1981. Wanneer uw woning in een andere periode is gebouwd, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wanneer uw woning uit deze bouwperiode stamt en u wilt weten of uw vloer in de categorie ‘gunstig’ (75 procent) of ‘ongunstig’ (25 procent) valt, kunt u door ons een specifiek onderzoek laten uitvoeren.

Mobirise

Een Kwaaitaal vloer?

Wij onderzoeken en adviseren bij een Kwaaitaal vloer. 

ADRES.:

WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN.:

INSCHRIJVEN.:

Ontvang belangrijke updates met betrekking tot onze dienstverlening.